Verwachtingen

Het heeft zo zijn voordelen, terug komen van een blessure. De verwachtingen- van mijzelf vooral- zijn nog niet zo hoog gespannen en over het excuus voor een slechte wedstrijd, als ook de verwachtingen die al niet te hoog waren desalniettemin te hoog waren, hoeft niet al te lang nagedacht te worden, want ja, die blessure hè…

De eerste wedstrijdjes zitten er weer op. Excuses waren niet nodig. Ik voldeed aan mijn eigen niet te hoge verwachtingen – ik denk dat ik die er maar in houd ;).

Gisteravond stond ik, zonder dus hele hoge verwachtingen, voor de derde maal aan de start van de RunnersWorldloop in Apeldoorn. In 2005 wist ik een 38-er te klokken, 2009 kwam ik na 39 minuten over de meet, dus ergens was het wel logisch om nu 40 minuten over de 10 te lopen. En zo geschiedde. (Komende edities wil ik overigens het trappetje weer naar beneden af laten lopen…)

Halverwege kwam ik net onder de 20 minuten op de 5 kilometer door. Dat vond ik al wel weer vrij indrukwekkend van mijzelf. Boven de niet al te hoge verwachtingen… ;).

Had niet gedacht dat ik dit nu al in de benen zou hebben. Dat ik het tweede deel, eveneens 5 kilometer tellend om de 10 vol te maken, er ietwat langer over deed, lag dan wel weer in de lijn der verwachtingen.

Met deze 40 minuten op de 10 wist ik de overige dames voor te blijven, hetgeen, gezien het deelnemersveld, wel enigszins te verwachten was.

Kunnen we weer verder mee, verwacht ik wel… ;).

3 reacties op “Verwachtingen”

 1. Els says:

  De basis is er weer. Lekker uitbouwen en vooral heel blijven. Succes.

 2. Anneke Stavenga says:

  Super Ilonka, fijn dat je al weer zoveel snelheid hebt!! Hopelijk ook heel gebleven!!??

 3. Ilonka says:

  @Anneke, alles zit er nog aan 😉

Laat een reactie achter

 • Laatste tweets

  • The RSS feed for this twitter account is not loadable for the moment.

  Follow @ilonka_hengel on twitter.

Agenda

??